Mieke Rongen en Maria Claessen. Foto: Fotohuis Venray.
Mieke Rongen en Maria Claessen. Foto: Fotohuis Venray.

Reuzekluut voor Maria en Mieke

Carnaval/Vastelaovend

De Reuzekluut, de hoogste vastelaovesonderscheiding in het Piëlreuzenrijk Ysselsteyn, wordt dit jaar uitgereikt aan twee personen: Maria Claessens en Mieke Rongen.

De uitreiking vindt voor de 44e keer plaats op zondag 24 februari in de Smelehof, om 13.11 uur. Iedereen krijgt tijdens die bijeenkomst de gelegenheid om Maria en Mieke te feliciteren. Mieke en Maria zijn beiden geboren en getogen in Ysselsteyn. Mieke en Maria kennen elkaar al vanaf het voortgezet onderwijs. Vanuit het korfballen ontstond een hechte band en zijn ze in dezelfde vriendinnengroep beland. Na vele jaren samengewoond te hebben gaven ze op 8 februari 2008 elkaar het
ja-woord. Ze wonen nu nog steeds gelukkig samen op de Dopheide. Maria is vanaf haar 9de jaar lid van de Peelkorf in Ysselsteyn en Mieke vanaf haar 10 jaar. Vanaf dat moment is de liefde voor deze sport ontstaan en hebben ze zich op vele wijze verdienstelijk gemaakt voor de korfbalclub en de –sport. Ze zijn hiervoor beiden benoemd tot erelid van SV Ysselsteyn. Meer dan 35 jaar hebben zij zich vol passie ingezet voor de vereniging, waarvoor ze nu door de jubilerende Piëlreuzen worden bedankt en onderscheiden met de Reuzekluut.

Foto: Fotohuis Venray.

Uit de krant