Lintje voor Wilbert Hendriks | Peel en Maas - Al het nieuws uit Venray en omgeving
Logo peelenmaasvenray.nl
Locoburgemeester Jan Loonen speldt het lintje op.... Foto: Hoedemaekers Venray.
Locoburgemeester Jan Loonen speldt het lintje op.... Foto: Hoedemaekers Venray.

Lintje voor Wilbert Hendriks

  Blitterswijck

Wilbert Hendriks (66) uit Blitterswijck heeft zaterdag uit handen van locoburgemeester Jan Loonen een koninklijke onderscheiding ontvangen. Dat gebeurde bij gelegenheid van de feestelijke heropening van De Blokhut van de scouting in Blitterswijck.

Vanaf de oprichting in 1987 is Wilbert Hendriks altijd zeer actief betrokken bij Scoutinggroep De Meuleberg in Blitterswijck. Als bestuurslid en voorzitter, maar ook als coördinator van de bouw en de verschillende verbouwingen van het clubhuis. Daarbij steekt hij zelf ook regelmatig de handen uit de mouwen. Hij beheert het gebouw, coördineert de verhuur en ook regelt en verzorgt hij het onderhoud van de tuin van het clubgebouw. Wilbert is een kartrekker die nu al ruim dertig jaar dag en nacht klaarstaat voor Scoutinggroep De Meuleberg.

Als collectecoördinator van de Jantje Betonactie is Wilbert Hendriks de schakel tussen deze landelijke organisatie en de collectanten. Wilbert werft vrijwilligers, beheert de collectematerialen en zorgt voor de financiële afhandeling. In 2010 werd de gezamenlijke Goede Doelen Venray-actie opgericht. Ook hier zet hij zich nog steeds vol overgave voor in. Vanuit zijn functie als docent Duits op College Den Hulster in Venlo was Wilbert ruim 25 jaar de coördinator van de reizen voor leerlingen naar Berlijn en Praag. Een combinatie van studiereis en stedentrip die hij zelf organiseerde. Wilbert Hendriks is benoemd tot lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten