'Stoppen huur azc keurig oplossen' | Peel en Maas - Al het nieuws uit Venray en omgeving
Logo peelenmaasvenray.nl
Foto: ron koenen

'Stoppen huur azc keurig oplossen'

  Blitterswijck

De sluiting van het asielzoekerscentrum in Blitterswijck gaat door op 1 november. Ondanks dat het COA nog steeds niet de bestuursovereenkomst met de gemeente formeel heeft opgezegd.

In het contract is een opzegtermijn van een halfjaar afgesproken. "Die opzegging volgt binnenkort of is al onderweg", laat COA-woordvoerder Robert Ploeg weten. De ontmanteling van het asielzoekerscentrum is al in gang gezet. "Er komen in Blitterswijck geen nieuwe mensen meer bij. Als we voor de huidige bewoners elders een goede plek vinden, dan worden ze meteen overgeplaatst", meldt Ploeg. "We houden 1 november aan, maar het kan nog een of twee weken uitlopen." Het COA moet nog onderhandelen met de eigenaar van het voormalige vakantiepark, de coöperatieve vereniging Het Roekenbosch. Er is een huurovereenkomst voor vier jaar afgesloten. Met de optie voor nog een extra jaar. "Nee, er staat geen clausule in dat we de huurovereenkomst eerder kunnen opzeggen. Want dan hadden we niet veel eigenaren bereid gevonden met het COA in zee te gaan. Over de ontbinding van de huur moeten we het samen eens zien te worden. We willen dit keurig oplossen."

Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten