Peuters azc naar peuterspeelzaal Blitterswijck | Peel en Maas - Al het nieuws uit Venray en omgeving
Logo peelenmaasvenray.nl
Testfoto
Testfoto

Peuters azc naar peuterspeelzaal Blitterswijck

  Blitterswijck

Op 3 april start een groep van tien peuters in een speciale azc-groep op peuterspeelzaal Hummelburg in Blitterswijck. De kans dat deze kinderen met een taalachterstand aan het basisonderwijs beginnen is groot. Daarom heeft de gemeente Venray samen met het COA, basisschool St. Anna en Spring Kinderopvang besloten om peuterspeelzaalwerk met voorschoolse educatie aan te bieden voor de peuters die op het azc in Blitterswijck wonen.

In een azc zijn doorgaans weinig goede opvangmogelijkheden voor peuters van ouders die deel willen nemen aan pre-inburgeringsprogramma's. Op het azc wordt geen professioneel peuterspeelzaalwerk of voorschoolse educatie aangeboden. Er is voor peuters dus nauwelijks gelegenheid om een start te maken met het leren van de Nederlandse taal. Spring Kinderopvang biedt al peuterspeelzaalwerk in de Hummelburg voor de peuters uit Blitterswijck. De asielzoekerspeuters worden opgevangen in een aparte groep gedurende vier dagdelen per week. Op deze dagdelen werd nog geen gebruik gemaakt van de peuterspeelzaal. Op de peuterspeelzaal wordt gewerkt met een specifiek taalgericht programma in een gestructureerde veilige setting, afgestemd op kinderen die bij binnenkomst nog geen Nederlands spreken. Er wordt, net als in het basisonderwijs voor asielkinderen, gewerkt met een kleinere groep van circa tien peuters vanwege de specifieke doelgroep en het grote verloop door in-en uitstroom in het azc.

Het peuterspeelzaalwerk voor de asielzoekerspeuters is een proefproject tot eind 2017 en wordt tussentijds geëvalueerd.

Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten