Koppermaandag en patroonheiligenfeest | Peel en Maas - Al het nieuws uit Venray en omgeving
Logo peelenmaasvenray.nl
Het afhalen van de gildepriester voor het celebreren van de heilige mis op de teerdag.
Het afhalen van de gildepriester voor het celebreren van de heilige mis op de teerdag.

Koppermaandag en patroonheiligenfeest

  Blitterswijck

Het St. Antonius Abt Gilde Blitterswijck houdt op maandag 16 januari voor de 30ste keer de plaatselijke  traditie van koppermaandag.

Om 19.00 uur komen de gildebroeders en -zusters bij elkaar in café de Zwart. Tijdens deze bijeenkomst is het archief te bezichtigen en worden foto's van het afgelopen 2016  op groot scherm tentoongesteld. Er is ook een expositie over de belangrijkste gebeurtenissen van 29 jaar schietterrein De Mars. Deze avond is ook toegankelijk voor niet-leden. Tevens wordt door het gilde het traditionele Duits broodbuffet aan geboden. Op dinsdag 17 januari wordt het feest van de patroonheilige St. Antonius Abt gevierd.  

Donderdag in Peel en Maas meer informatie. 

Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten