Betere verlichting in en rondom azc | Peel en Maas - Al het nieuws uit Venray en omgeving
Logo peelenmaasvenray.nl

Betere verlichting in en rondom azc

  Blitterswijck

Door de komst van het asielzoekerscentrum wordt niet alleen vakantiepark Het Roekenbosch in Blitterswijck beter verlicht. Ook de nabije omgeving wordt meegenomen, zodat fietsers, voetgangers en inwoners zich veiliger voelen.

Er komt extra openbare verlichting aan Berkenstraat, vanaf Mgr.Martensstraat tot aan de gemeentegrens met Horst aan de Maas. De aanleg van verlichting langs de Beeteweg is al gestart. Het verlichtingsniveau rond het centrum van Blitterswijck is bekeken. Er is besloten tot het omzetten van avond- naar nachtverlichting, waardoor meer lantaarnpalen de hele nacht blijven branden. Dit gebeurt in de Mgr. Martensstraat, Ooijenseweg en het deel van de Oude Heerweg tussen Ooijenseweg en Langstraat. Mogelijk wordt ook de verlichting aangepast in de Jan Franssenstraat en Kerkstraat.

Voorkomen moet worden dat de asielzoekers gaan wandelen langs de drukbereden Ooijenseweg zonder voetpad. De azc-bewoners worden gestimuleerd de veilige route via Jan Vissersstraat-Mgr. Martensstraat of via Berkenstraat te nemen met gebruik van de verkeersoversteekplaats.

Donderdag in Peel en Maas meer nieuws over de komst van het azc naar Blitterswijck.

Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten