Afbeelding
Foto: Pixabay

Rolstoelers voor vijftiende keer drie dagen op pad

Algemeen Holthees Smakt

Voor de vijftiende keer houden de vrijwilligers van Zonnegroet Overloon-Holthees-Smakt de rolstoeldriedaagse. 

Dinsdag 20 juni, woensdag 21 juni en donderdag 22 juni staat er dagelijks een route van ongeveer vijf kilometer op het programmaAan de driedaagse zijn enkele regels verbonden. Per rolstoeler mag één duwer mee die 18 jaar of ouder moet zijn. De rolstoeler zorgt zelf voor zaken als eventueel een kussen in de rolstoel, voor een hoofddeksel bij warm weer en voor water onderweg. Huisdieren mogen niet worden meegenomen bij de tocht. Wie een eigen rolstoelduwer heeft, dient dat op het opgaveformulier aan te geven. Deelname kost twintig euro, de duwer hoeft niets te betalen. Voor het geval een rolstoeler geen duwer heeft, dan kan de organisatie daarvoor zorgen. 

Zelfs voor een rolstoel kan worden gezorgd. Duwers kunnen zich daarom ook apart aanmelden. Ze zijn verplicht een veiligheidshesje te dragen. Alle ‘roldagen’ is het om 16.45 uur verzamelen bij de kerk in Overloon, waarna om 17.00 uur wordt gestart. 

Op de site zonnegroet-ohs.nl is alle informatie te vinden over aanmelden, overmaken van het startgeld en aan welke regels aan de drie tochten zijn verbonden. Stichting de Zonnegroet bestaat uit vrijwilligers uit Overloon, Holthees en Smakt die met het afleggen van bezoeken en organiseren van activiteiten eenzame medemensen willen helpen.

Uit de krant