Afbeelding
Foto: Google Streetview

Bouwplan voormalig gemeenschapshuis Blitterswijck gaat niet door

Algemeen Blitterswijck

Het plan voor acht sociale huurappartementen, op de plek van het voormalige bijgebouw van het gemeenschapshuis in Blitterswijck (’t Honk), gaat vanwege financiële tegenvallers niet door. De gemeente onderzoekt op korte termijn de mogelijkheden voor deze locatie.

Het gebouw aan Maasweg 5 staat al geruime tijd leeg door de bouw van het multifunctioneel centrum in de kern van Blitterswijck. Een aantal betrokken inwoners heeft plannen gemaakt voor de ontwikkeling van een woongebouw met sociale huurappartementen voor met name senioren op deze locatie. Provincie Limburg en gemeente Venray waren enthousiast over dit plan. De provincie was bereid financieel bij te dragen via een provinciale subsidie. Ook gemeente Venray zou hier een steentje aan bijdragen. Het gebouw en de grond zouden voor het symbolische bedrag van 1 euro aan de initiatiefnemers worden verkocht. Hiermee is het college van burgemeester en wethouders vorig jaar akkoord gegaan.

Tegenvallende kosten
Vanwege de constant stijgende bouwkosten en rente is het bouwplan de afgelopen maanden opnieuw doorgerekend. Daaruit blijkt dat het plan financieel niet sluitend is, ondanks de mogelijke subsidies. De lokale werkgroep heeft geprobeerd om in samenwerking met verschillende partijen het plan alsnog financieel mogelijk te maken. Daarnaast is er gekeken naar een aanpassing van het plan. Beiden mochten niet baten. “Helaas moeten we constateren dat het bouwplan nu, onder de huidige omstandigheden en op deze locatie niet haalbaar is”, zegt Riky Rutten van de werkgroep.

Gemeente Venray gaat op korte termijn onderzoeken welke ontwikkelingen wel mogelijk zijn op deze locatie.

Uit de krant