Afbeelding
Foto: Antoon Jeuken

College legt zienswijze naast zich neer

Algemeen Castenray Politiek Venray

De zienswijze die bij de gemeente is ingediend over de bouw van twee woningen op het voormalige boerenbondterrein in Castenray, is door B en W van Venray naast zich neergelegd. De reclamant ziet op die plek liever meer dan twee woningen. 

De indiener van de zienswijze is tegen het bestemmingsplan maar niet tegen de bouw van woningen op die locatie aan de Lollebeekweg. De reclamant vindt dat daar genoeg ruimte is voor meer dan twee woningen. Daarom moet vanwege het woningentekort de kans worden aangegrepen dat ook te doen. Maar, zo laat de gemeente in een reactie weten: ‘We kunnen de initiatiefnemer niet verplichten méér woningen te realiseren. De initiatiefnemer voorziet met zijn plan immers al aan woningbehoefte in Castenray. Gezien de verhouding oude gebouwen (twee), en het aantal nieuwe woningen (ook twee), is het onredelijk om te stellen dat de initiatiefnemer niet efficiënt gebruik maakt van de ruimte voor woningbouw’.

Ook is er elders in Castenray nog genoeg ruimte voor nieuwe woningen, stelt de gemeente. ‘Daarom is het onredelijk om de locatie op de Lollebeekweg af te wijzen voor de bouw van twee woningen’. Dat het voormalige boerenbondterrein aan de Lollebeekweg in Castenray een metamorfose ondergaat blijft overeind staan. De verouderde bedrijfsgebouwen worden omgezet in woonhuizen, het voormalige bankgebouw wordt gesloopt. Zeven omwonenden zijn in het kader van de omgevingsdialoog bevraagd over de plannen. Ze hadden geen bedenkingen. Vaststelling van het bestemmingsplan door de gemeenteraad is voorzien op 21 maart 2023. 

Uit de krant