Afbeelding
Foto: Persfoto

Worstenbroodjes voor Alpe d’HuZes

Algemeen Venray

In de agenda’s van Caroline van Lankveld en haar partner Eric Verbruggen uit Overloon staat donderdag 1 juni 2023 vet aangekruist. Die dag vindt de Alpe D’HuZes plaats in de Franse Alpen. 

Alpe d’HuZes is een sportief evenement waarbij zoveel mogelijk geld wordt ingezameld voor onderzoek naar kanker en naar verbetering van de kwaliteit van leven van mensen met kanker. Op één dag beklimmen 5.000 deelnemers fietsend, hardlopend, of wandelend maximaal zes keer de Alpe d’Huez, onder het motto ‘Opgeven is geen optie’. Na hun deelname in 2022 hebben Caroline en Eric besloten opnieuw deze uitdaging aan te gaan: vier tot zes keer fietsend de berg op, en wandelend naar de top.

“De gehele organisatie wordt gerund door vrijwilligers. Van logistiek, catering, medisch tot communicatie en bestuur. En daar zijn we ongelofelijk trots op! Zo kunnen alle donaties volledig naar het KWF-fonds”, meldt Eric Verbruggen. Caroline vervolgt: “Waarom wij meedoen aan Alpe d’HuZes? Om een actieve bijdrage te leveren aan strijd tegen kanker. Op 14 oktober 2019 moest Eric zijn levenslustige zus Henriëtte op 58-jarige leeftijd haar strijd helaas opgeven. MIjn vader overleed op 59-jarige leeftijd aan de gevolgen van longkanker. “Ze waren nog lang niet klaar met leven. Je voelt je dan behoorlijk machteloos en klein.”

Een recordaantal van 124.000 mensen kreeg in 2021 de diagnose kanker. In Nederland zijn inmiddels 830.000 mensen die kanker hebben, of hebben gehad. In 2032 naar verwachting 1,4 miljoen. Het geeft aan hoe belangrijk aandacht hiervoor is.  Ze willen de strijd aangaan om deze berg zo vaak mogelijk te beklimmen. Caroline een keer wandelend en als vrijwilligster, Eric per fiets. Als symbool van de strijd die iemand met de ziekte kanker aangaat. “Ik ga niet zeggen dat ik zes keer naar boven ga, maar je stapt pas af als je niet meer kunt. Je gaat tot het gaatje, zelfs eroverheen als het moet. Opgeven is geen optie.”

Beiden sluiten zich aan bij het team van Big Challenge. “Een actieve en gedreven club uit agri- en foodsector”, weet Eric. “Ik geloof dat wij samen zo kunnen werken aan een verbetering van de kwaliteit van leven na een diagnose kanker. De behalve beklimming van de berg hebben we nog een tweede belangrijke uitdaging. We proberen ons geweldige donatiebedrag van ruim 14.000 euro uit 2022 te evenaren. Hiervan moeten we het merendeel nog ophalen. Daarom zijn we acties aan het opzetten om dit hoge doel te halen.”

Worstenbrood-actie: de eerste zak à tien stuks voor 25 euro. Tweede en volgende zakken voor 20 euro. “Door medewerking van Keurslager Centen en Bakker Degen uit Overloon bieden we belangstellenden een kwalitatief hoogwaardige snelle hap, en tegelijk een bijdrage aan het goede doel. Bij twee zakken van tien stuks gaat 17 euro rechtstreeks naar Alpe d’HuZes/ KWF. Mensen die onze actie willen steunen, kunnen deze ambachtelijke Brabantse worstenbroodjes via de mail bij ons bestellen. Ons mail-adres voor een worstenbrood-bestelling: Caroline_van_lankveld@hotmail.com. Bij bestelling graag ook het 06-nummer vermelden i.v.m. uitlevering. Mensen die voor 14 februari bestellen, ontvangen ze zeker vers vóór carnaval thuisbezorgd (binnen 3 km). Latere bestelling afhankelijk van de voorraad. Ook rechtstreekse donaties voor Alpe d’HuZes/ KWF zijn mogelijk via www.opgevenisgeenoptie.nl. Hierop doneren kan op onze deelnemerspagina”, zo sluiten Caroline van Lankveld en Eric Verbruggen hun bericht aan onze redactie af.

Uit de krant