Nederland luidde op ouderwetse wijze, met vuurwerk, het nieuwe jaar in.
Nederland luidde op ouderwetse wijze, met vuurwerk, het nieuwe jaar in.

VieCuri: ‘Onrustige jaarwisseling’

Algemeen 112 Centrum Economie Financiën Jeugd en Jongeren Milieu en Duurzaamheid Overig Politie Regio Werk en Economie Wonen en Leven Zorg en Welzijn

Nederland heeft om 0.00 uur op ouderwetse wijze het nieuwe jaar ingeluid. Na twee ‘coronajaarwisselingen’ gold er geen landelijk vuurwerkverbod meer.

Op de spoedeisende hulp (SEH) van ziekenhuis VieCuri in Venlo was dat merkbaar. De SEH-afdeling heeft een ‘onrustige jaarwisseling’ achter de rug, zo  meldt een woordvoerster. “De drukte is vergelijkbaar met die van voor de coronaperiode. Ten opzichte van vorig jaar waren er meer vuurwerkletsels. Wat ‘reguliere’ spoedzorg betreft was het een drukke nacht.” 

Er kwamen tijdens de jaarwisseling drie mensen naar het ziekenhuis vanwege incidenten met vuurwerk. Ook zijn in VieCuri twee minderjarigen met een (ernstige) alcoholintoxicatie behandeld en daarnaast drie volwassenen met alcoholgerelateerde problematiek (coma, mishandeling). Tevens werd één patiënt met een ‘glasverwonding’ naar de SEH doorverwezen. Bijna alle glasverwondingen worden door de HAP behandeld, de ernstige gevallen komen naar de SEH.

De reguliere spoedzorg bestond voornamelijk uit de behandeling van patiënten met influenza, corona en het RS-virus, zo blijkt uit de cijfers van zaterdagavond 18.00 uur tot en met zondagmorgen 9.00 uur. “Tot slot zijn er geen bijzondere of opvallende gebeurtenissen te melden en waren er ook geen opstootjes en/of ongeregeldheden. We hebben ook geen patiënten hoeven te weigeren”, zo besluit de woordvoerster.

Uit de krant