Afbeelding
Foto: KPN

KPN start met aanleg glasvezel

Algemeen Venray

De glasvezelaanleg van KPN in Venray is begonnen. In de Prins Bernhardstraat zette Wethouder Erik van Daal symbolisch de eerste schop in de grond samen met KPN-regiodirecteur Anja de Vos-Biemans. Naar verwachting zijn de werkzaamheden begin 2024 afgerond en profiteert vrijwel iedere inwoner van Venray van snel glasvezelinternet. In totaal realiseert KPN ruim 13.600 glasvezelaansluitingen.

Hiervoor legt aannemer Circet in opdracht van KPN circa 165 kilometer glasvezelkabel in Venray. De werkzaamheden starten in de Oranjebuurt. Vanuit daar volgen de wijken Bomenbuurt en Antoniusveld. De verwachting is dat eind februari 2023 de eerste woning op het glasvezelnetwerk is aangesloten. Bewoners worden tijdig geïnformeerd over de werkzaamheden. 

Samenwerking
Regiodirecteur Anja de Vos-Biemans van KPN: “Samen met GlaswebVenray en de gemeente bouwt KPN aan een betrouwbaar en snel glasvezelnetwerk in Venray. Als resultaat van de goede samenwerking met alle betrokken partners is het mooi om te zien dat we nu een fysieke start maken met de uitrol in de wijken, als aanvulling op het lokale initiatief Glasweb. Dit sluit goed aan bij onze landelijke ambities heel Nederland te voorzien van supersnel en stabiel internet. Samen investeren we in de digitale toekomst van Venray.”

Wethouder Erik van Daal vult aan: “Na de aanleg van glasvezel in de dorpen en het buitengebied door GlaswebVenray, zijn nu de wijken van Venray aan de beurt. De voorbereidingen hiervoor zijn voortvarend opgepakt door KPN. Met deze laatste stap krijgt onze gemeente een 100 procent dekkend glasvezelnetwerk, waarmee snel en stabiel internet voor iedereen beschikbaar wordt. Een mooie ontwikkeling.”

Uit de krant