Afbeelding
Foto: Roel Hendriks

Geworteld in Odapark Venray

Algemeen Cultuur en Uitgaan Venray

De luisterroute Geworteld in het Odapark in Venray is nog drie weken te lopen. Het publiek wandelt met een koptelefoon op door het Odapark en aangrenzend bosgebied Vlakwater en hoort verhalen over de bomen én rauwe, persoonlijke verhalen van mensen uit Venray.

De geluidswandeling sluit aan bij deze tijd waarin de natuur onder druk staat en klimaatproblemen om gedragsverandering vragen. Omdat de mens eerder bereid is iets voor een ander te betekenen wanneer hij zichzelf in de ander herkent, wil kunstenares Els Huver het publiek laten ervaren dat het zich ook aan de natuur kan spiegelen. Volgens Huver is dat nodig: “De wereld verandert en sociale verbanden staan onder druk met als risico dat we van elkaar verwijderd raken. Om dat te voorkomen moeten we de ander erkennen voor wat hij is: de boom als levend wezen en een ander mens als onze gelijke. Het begint met luisteren.”

Els Huver creëert met haar verhalende audioproducties ruimte voor een open blik op de thema’s van deze tijd, zich daarbij richtend op een breed publiek. Haar werkzame roots liggen bij de Hilversumse radio, maar in de afgelopen jaren heeft zij zich ontwikkeld tot maker van artistieke audioproducties op locatie. Aan Geworteld, een audioboswandeling in het Odapark werken verder mee: acteur Rufus Hegeman, wiens stem de wandelaar door het bos gidst, en geluidskunstenaar Mike Kramer. De eindmix is van Arno Peeters.

De productie is nog tot en met 23 oktober te beluisteren. Kaartverkoop via de website van het Odapark (www.odapark.nl) of in het paviljoen van het Odapark aan de Merseloseweg 117 in Venray. De audioboswandeling is mogelijk gemaakt met steun van het Odapark, Mondriaan Fonds, Vriendenloterij Fonds, Prins Bernhard Cultuurfonds en gemeente Venray.

Uit de krant