Jongerencentrum The B zit vanaf eind oktober zonder bestuur.
Jongerencentrum The B zit vanaf eind oktober zonder bestuur. Foto: archieffoto Peel en Maas

The B eind oktober zonder bestuur

Algemeen Venray

De twee bestuursleden en twee vrijwilligers van jongerencentrum The B gooien 24 oktober het bijltje erbij neer. In een gepeperde brief geven ze aan niet langer verder te kunnen met de door de gemeente Venray aangestelde kwartiermaker Ivo Heuts en wethouder Martin Leenders.

Door Henk Baltussen

Dat wil zeggen dat de jongerensoos op het sportcomplex tegenover het Raayland College stuurloos wordt. Leenders bracht dinsdagavond de gemeenteraad op de hoogte van de ontwikkelingen. De wethouder gaf aan dat de raad zo spoedig mogelijk op de hoogte wordt gebracht over vervolgstappen.

Mounya Grevink (voorzitter en secretaris) en Kay Philipsen (penningmeester en faciliteiten), die sinds december vorig jaar het bestuur vormen, schreven de brief die niets aan duidelijkheid te wensen overlaat. Samenwerken met de kwartiermaker bleek niet mogelijk, er was geen vertrouwen meer, vele vrijwilligers stopten, de situatie werd voor het bestuur en de andere vrijwilligers onhoudbaar, laten ze gemeente en Heuts weten. Wethouder Leenders krijgt het verwijt dat hij ‘voorstellen en mogelijkheden om The B te verbeteren van tafel veegde en dat Heuts de hand boven het hoofd werd gehouden’. Het bestuur: ‘Onze resultaten en positieve reacties vanuit de burgers, scholieren en verenigingen werden door de heer Leenders als ‘nietszeggend’ afgedaan tijdens het laatste gesprek dat plaatsvond. Wij vonden dat zeer denigrerend en beledigend om te horen’. Volgende week meer in Peel en Maas over The B.

Uit de krant