Afbeelding
Foto: Lekker Anders Dag

Lekker Anders Dag bij Klimboom en Montessori

Algemeen Onderwijs

Op de schoolpleinen van de Klimboom en de Montessorischool maken ze er aanstaande maandagochtend 3 oktober een echt feestje van, vlak voor de lessen beginnen. Aanleiding voor dat bijzondere begin van de dag: het verrassende verkeersinitiatief ‘Lekker Anders Dag’. Met passende muziek, volop Oranje versiering op het schoolplein, een echte ‘barista’ voor de ouders en een Oranje Loper voor de kinderen. 

Lekker Anders Dag mikt op prettig verkeer rond school en daagt schoolbezoekers uit om af en toe gewoon even ‘anders’ naar school te komen. Of je deze keer nou net iets verder weg parkeert en het laatste stukje loopt, met de fiets komt of op je rolschaatsen: als het voor ouders en kinderen maar anders voelt. Want gezonde afwisseling in hoe je je kinderen wegbrengt, helpt aantoonbaar om het voor iedereen leuk te houden rond school én in de buurt. Een nieuwe manier om samen actief te werken aan prettig verkeer en tegelijkertijd bewuster te genieten van die bijzondere dagelijkse tocht met je kind naar school. 

De Klimboom en de Montessorischool sluiten zich als eerste basisscholen in de gemeente Venray aan bij al die basisscholen in meerdere provincies door Nederland die hun ouders al eerder uitnodigden om af en toe zo’n Lekker Anders Dag in te bouwen. Recent onderzoek laat zien dat de resultaten van het jonge verkeersinitiatief opvallend positief zijn. Geen wonder dus dat Lekker Anders Dag intussen zelfs gekozen was als Finalist van de Nationale Verkeersveiligheidsprijs in 2020. www.nvvc-congres.nl/nvvp.

Prettig verkeer rond school
Joost, leerkracht van de Klimboom ziet Lekker Anders Dag als de uitgelezen kans om eens een keertje anders naar school te komen. Het belooft dan ook een speciale ochtend te worden, aanstaande maandag, op en rond De Klimboom en de Montessorischool. Want om actief bij te dragen aan de feestvreugde zijn alle ouders, kinderen en leerkrachten ook nog eens uitgedaagd om vooral iets Oranje te dragen. Zo kan iedereen zien dat ze graag meehelpen met prettig verkeer rond school en in de buurt. Op 3 oktober nodigen we daarom iedereen uit om voor het eerst “lekker-anders” naar school te komen en er een heel bijzondere tocht van te maken. De officiële kick-off op het schoolplein is van 08.00 tot 08.30 uur. ‘Wij zijn heel erg benieuwd hoeveel kinderen er aankomende maandag lekker anders naar school komen’, vertelt Christine leerkracht van de Empel. 

Lekker Anders Dag Doos
De afgelopen weken hebben de kinderen van de groepen 1- 8 alles over Lekker Anders Dag en de kick-off op 3 oktober september te horen gekregen, tijdens speciale presentaties in de klas. Alle deelnemers krijgen sowieso een gratis Lekker Anders Dag Doos, vol met attributen en inspiratie om het zelf af en toe lekker anders te doen, het hele jaar door. 

Wil je meer weten over Lekker anders dag? Kijk dan op www.lekkerandersdag.nl voor meer informatie. 

Uit de krant