Afbeelding
Foto: Henk Lammen

Eremedaille voor brandweerman Paul Pluijm

Algemeen 112 Venray

Tijdens de jubilarissenavond 2022 van Brandweer Venray in gemeenschapshuis De Baank in Leunen heeft locoburgemeester Erik van Daal vrijdag de vrijwilligersmedaille Openbare Orde en Veiligheid uitgereikt aan brandmeester Paul Pluijm.

Paul Pluijm is vanaf 1 november 1996 in dienst bij de brandweer van Venray en is dus op 1 november 2022 geen 25 jaar, maar 26 jaar in dienst. Vorig jaar werd de feestavond geannuleerd en besloot Pluijm er nog een jaar aan vast te plakken.

Bevelvoerder
Paul Pluijm heeft jarenlang de functie van bevelvoerder uitgeoefend. Ook heeft hij zich ingezet voor het begeleiden en ondersteunen van nieuwe collega’s. Hij is een brandweerman die altijd aanwezig is geweest op oefeningen en uitrukken. Van zijn technisch inzicht heeft Brandweer Venray jarenlang dankbaar gebruikgemaakt. Vanaf 2019 heeft Pluijm zich tevens ingezet om een nieuwe manier van alarmeren in de post Venray te introduceren.

Nieuwe leden
Locoburgemeester Erik van Daal feliciteerde alle aanwezige jubilarissen en heette vier nieuwe leden van harte welkom. Hij benadrukte daarbij het belang van vrijwilligers voor een goed functionerende brandweer.

Uit de krant