Afbeelding

VoorzieningenWijzer: meer financiële ruimte voor inwoners

Algemeen Politiek Venray

Stijgende energiekosten en een hoge inflatie maken het steeds moeilijker om vaste lasten te betalen. Met name voor mensen met een laag inkomen is dit een echte uitdaging. De overheid komt deze huishoudens met verschillende regelingen en toeslagen tegemoet. De VoorzieningenWijzer op www.datgeldtvoormij.nl geeft inwoners van de gemeente Venray inzicht in alle opties voor financiële ondersteuning. Zodat ze de hulp krijgen waar ze recht op hebben. 

Een laag inkomen vraagt sowieso al om keuzes maken. Boodschappen, hobby’s, een dagje uit of bijvoorbeeld een nieuwe fiets - dat is een afweging die minima vaak dagelijks (moeten) maken. Er zijn veel voorzieningen en regelingen om de financiële druk voor deze doelgroep te verlichten. De hoeveelheid kan echter verwarrend zijn. Welke toeslagen gelden voor wie? Zijn er wellicht nog andere manieren om kosten te besparen? Bijvoorbeeld door een andere zorgverzekeraar of energieleverancier? Antwoord op deze en meer vragen geeft de VoorzieningenWijzer. Door een individueel adviesgesprek wordt de persoonlijke situatie bekeken en de juiste ondersteuning uitgewerkt. Dat gebeurt altijd door een getrainde consulent.

Meer overzicht in uitdagende tijden
Gemiddeld hebben huishoudens per jaar 500 euro meer te besteden door het advies van de VoorzieningenWijzer te volgen. Tijdens een individueel adviesgesprek wordt de persoonlijke situatie van de aanvrager bekeken en maatwerkadvies uitgebracht. Dat gebeurt altijd door een getrainde consulent. “De VoorzieningenWijzer is een mooi middel om financieel overzicht te creëren”, legt wethouder Martin Leenders uit. “Voor zover mogelijk wordt het traject tijdens het adviesgesprek al concreet: zaken die snel actie vragen, worden meteen opgepakt. Zo worden ook de voordelen snel voelbaar. Idealiter creëert dat voor de aanvrager een extra financiële buffer in deze uitdagende tijden.”

Meer informatie
Kijk voor meer informatie op www.devoorzieningenwijzer.nl. Op www.datgeldtvoormij.nl vindt u een overzicht van alle actieve gemeenten die met de VoorzieningenWijzer werken.

Uit de krant