Afbeelding
Foto: Craft Beer Festival

Goesting Craft Beer Festival geslaagd

Algemeen Cultuur en Uitgaan Venray

Afgelopen weekend was het centrum van Venray het decor voor het Goesting Craft Beer Festival. Met ruim 2200 genietende deelnemers kijkt de organisatie terug op een zeer geslaagde editie. Omdat zaterdag de weersvoorspelling alles behalve rooskleurig was, zijn extra tenten en overkappingen geplaatst om zoveel mogelijk bezoekers een droog plaatsje te bieden. Zondag maakte het weer ieder regendruppeltje goed met een heerlijk najaarszonnetje dat over het festivalterrein scheen.

Over de ambitie en uitstraling is de organisatie heel duidelijk: “We staan inmiddels te boek als een van de meest brouwersvriendelijke festivals van het land en hebben de wens door te groeien tot een van de meest toonaangevende bierfestivals van Nederland”, zegt Gijs Schapendonk van Proeflokaal Goesting.

De afgelopen editie kende 21 brouwerijen uit 11 verschillende landen. De brouwers, nagenoeg allemaal zelf aanwezig, brachten meer dan 150 bieren mee die door de bezoekers volop geproefd werden. Volgend jaar kent het Goesting Craft Beer Festival de zevende editie op 9 en 10 september 2023.

Uit de krant