Afbeelding
Foto: Willem Menting

Proeflessen bij Janssen Dansen en Sporten

Algemeen Overige sporten Sport Venray

Petra de la Roy en Jorianne Janssen van Janssen Dansen en Sporten uit Venray kijken vol enthousiasme uit naar het nieuwe dansseizoen. Om weer iedereen de mogelijkheid te bieden om kennis te maken met dans organiseert de Venrayse dansschool van zaterdag 10 tot en met zaterdag 17 september de traditionele proeflesweek. “We willen nu eindelijk weer eens een volledig seizoen draaien. Daar zijn we aan toe”, zegt Petra opgetogen. “Vorig jaar hebben we twee onderbrekingen gehad vanwege corona en dat willen we niet nog een keer.”

De jongste deelnemers zijn 2 jaar en het oudste lid van Janssen Dansen en Sporten is ondertussen 88. “Dansen is echt voor alle leeftijden”, begint Jorianne. “Voor de ouderen heeft dansen vooral een sociaal aspect. Door samen te dansen, en dat kan al vanuit de stoel, halen we sommige ouderen uit een sociaal isolement en dat is wel erg bijzonder. Voor de jongere enthousiastelingen onder ons hebben we sinds vorig seizoen TikTok-dansen. En ook zumba is nog steeds erg in trek.”

Vorig jaar is de dansschool wel begonnen met selectiegroepen. Daar komt dit seizoen de leeftijdscategorie van 8 tot en met 12 jaar bij. “Plezier staat altijd voorop, maar deze groepen doen ook mee aan wedstrijden en willen net dat beetje extra uitdaging in de lessen. Dat kunnen we op die manier bieden. We hebben wekelijks meer dan honderd verschillende lessen.”

Aanmelden voor een proefles kan via de website www.dansenensporten.nl. Op de site is het volledige aanbod qua dans ook te bekijken. “Je kunt je zo vaak aanmelden voor een proefles als je wil. Iedereen is welkom en we ontvangen de deelnemers met open armen.”

Ook dit seizoen sluit de dansschool af met een theatershow in Schouwburg Venray. De afsluitende act staat gepland op 17 juni 2023 dus alle deelnemers hebben sowieso een spektakelstuk om uiteindelijk naar toe te werken. “En vanzelfsprekend zijn ook de thema-avonden weer terug. En dan bedoel ik de discofeestjes voor kinderen met Halloween, Sinterklaas en carnaval. We willen weer voor iedereen een heel gevarieerd programma samenstellen en dat is denk ik wel gelukt.”

Uit de krant