Afbeelding
Foto: Bram Berkien / Team Jumbo Visma

Mike Teunissen in rode leiderstrui

Algemeen Overige sporten Sport Ysselsteyn

Wielrenner Mike Teunissen uit Ysselsteyn is de nieuwe leider in de Ronde van Spanje. Teunissen werd zaterdag vierde in de tweede etappe van de Vuelta en nam de leiderstrui over van zijn ploegmaat Robert Gesink van Jumbo Visma.

Sam Bennett zette de tweede etappe van de Vuelta op zijn naam. De Ier van Bora wees in de 175,1 km lange rit van Den Bosch naar de Uithof in Utrecht de Deen Mads Pedersen en de Belg Tim Merlier af in de massasprint. Teunissen werd vierde in de sprint en loste Gesink af, die vrijdag als eerste de meet passeerde in de ploegentijdrit. Teunissen was voor de camera’s van NOS blij als drager van de rode trui. “Gisteren was al speciaal met de winst in de ploegentijdrit en Robert als drager van de rode trui. Dit is helemaal speciaal”, glunderde Teunissen. “Ons plan was dat ik vandaag voorin zou eindigen om zo de rode trui te kunnen overnemen. Dat is gelukt. Ik ga morgen als leider van het peloton heerlijk genieten.” Wout Poels (Bahrain-Victorious) kwam in de tweede etappe ten val en eindigde uiteindelijk op 36 seconden van de winnaar als nummer 100.

Zondag begint de derde etappe de laatste op Nederlandse bodem vanuit het Kasteel van Breda. Vervolgens gaan de renners met hun fiets aan de hand door de Grote Kerk van Breda waarna zij hun weg vervolgen in het West Brabantse Landschap. In totaal wordt er een afstand van 194 kilometer afgelegd.

Uit de krant