De hulpdiensten waren maandagavond snel aanwezig bij de zweefmolen.
De hulpdiensten waren maandagavond snel aanwezig bij de zweefmolen. Foto: Marieke van den Munckhof.

Acht gewonden bij ongeluk met zweefmolen

Algemeen 112 Venray

Acht personen zijn maandagavond licht gewond geraakt op de kermis in Venray. De slachtoffers zaten in de zweefmolen op de Grote Markt. “Eén van de gewonden is met onbekend letsel naar het ziekenhuis vervoerd”, zegt een woordvoerder van de gemeente Venray.

Hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren is vooralsnog onduidelijk. Het achttal zat rond 22.20 uur in de Europe Flyer, een zweefmolen die veertig meter de lucht in gaat. Volgens omstanders zouden enkele stoeltjes een boom hebben geraakt.

De Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit (NVWA) gaat de toedracht van het ongeval onderzoeken. Tot die tijd blijft de attractie gesloten. Slachtoffers krijgen slachtofferhulp aangeboden. De gemeente roept overige inzittenden van de attractie en omstanders op om zich te melden bij de gemeente voor contact en nazorg. Het telefoonnummer is (0478) 52 33 33. 

Europe Flyer
De zweefmolen staat pas sinds zondagochtend op de kermis in Venray. De attractie zou eigenlijk ontbreken, maar omdat dat Ballon Voyage niet op tijd gereed was, werd de zweefmolen gestrikt om het gat op de Grote Markt in te vullen. De Europe Flyer stond tot zaterdag middernacht op de kermis in Dedemsvaart. De attractie werd toen afgebroken en direct naar Venray vervoerd.

Uit de krant