Dit jaar vindt de achtste editie plaats van de singelloop.
Dit jaar vindt de achtste editie plaats van de singelloop. Foto: Persfoto

Venrayse Singelloop zoekt vrijwilligers

Algemeen Overige sporten Sport Venray

Je hoort het de laatste tijd vaker. Na de coronapandemie is er een geringer aantal mensen bereid tot vrijwilligerswerk dan ervoor. Het is lastig precies te zeggen waardoor dit komt. Toch heeft menig organisatie ermee te maken. Ook de organisatie van de RHM Venrayse Singelloop merkt het. Aan het woord is Mark Rutten, bestuurslid parcours en veiligheid. 

“Zonder de inzet van vrijwilligers is het ondoenlijk om de kwaliteit en veiligheid van het evenement te waarborgen. In het uiterste geval komt zelfs het voortbestaan in gevaar”, aldus Rutten. “De Singelloop heeft tot doel om zoveel mogelijk mensen van jong tot oud in beweging te krijgen. Om dat te realiseren is de inzet van Venraynaren die hun handen uit de mouwen willen steken onmisbaar. In de afgelopen maanden zijn diverse oud-vrijwilligers en verenigingen gevraagd om te komen helpen. Tot nu toe heeft dat slechts een beperkt aantal vrijwilligers opgeleverd.”

Zoektocht
“We zoeken nog vijftien tot twintig personen die op zondag 2 oktober tussen 12.00 en 16.00 uur het verkeer in goede banen willen leiden. Je hoeft geen voorkennis te hebben of verkeerskundige te zijn. Ben je 16 jaar of ouder, dan mag je na een korte online-instructie als evenement-verkeersregelaar al helpen”, legt Rutten uit. “Voor verenigingen is tevens een vrijwilligersbijdrage beschikbaar voor de clubkas.”

Aanmelden
Medio augustus moet de vergunning worden ingediend. Alleen met voldoende verkeersregelaars is de veiligheid gegarandeerd en kan het evenement doorgang vinden. Rutten: “We doen een oproep aan iedereen om dat voor 5 augustus aan ons door te geven via info@venraysesingelloop.nl. Ik hoop dat het lukt om het noodzakelijk aantal personen bij elkaar te krijgen en wil alvast iedereen bedanken die een handje wil helpen.”

Meer informatie op www.venraysesingelloop.nl.

Uit de krant