De Wereldwinkel op De Bleek in Venray.
De Wereldwinkel op De Bleek in Venray. Foto: eigen foto

Jaarmarkt in Venray en bij Wereldwinkel

Algemeen Economie Venray Werk en Economie

De jaarmarkt in Venray vindt dit jaar plaats op maandag 25 juli. De markt is de traditionele weekmarkt aangevuld met extra standhouders. Ook bij de Wereldwinkel in Venray wordt maandag tijdens de jaarmarkt uitgepakt met extra activiteiten en speciale aandacht voor Indonesië.

Veel van de handgemaakte producten die in de Wereldwinkel te koop zijn komen uit Indonesië. Door samen te werken met Wereldwinkels in Nederland verdienen de producenten daar een leefbaar loon en zijn deze mensen op de hoogte van de kritische eisen die de Nederlandse consument stelt aan de geïmporteerde artikelen. Er is veel houtsnijwerk te zien, maar ook schalen met ingelegd mozaïek of dierfiguren gemaakt van afvalmateriaal en nog veel meer.

In de middag zal het duo Twilight uit Helmond voor de muzikale omlijsting zorgen. Zij brengen bij de Wereldwinkel hun Indisch repertoire ten gehore. Typische originele Indische spekkoek en sponskoek zijn tevens op deze jaarmarkt te proeven. De vrijwilligers van de Wereldwinkel, de fairtrade cadeauwinkel hopen er een plezierige dag van te maken.

De markt duurt van 10.00 tot 17.00 uur.

Uit de krant