Van links naar rechts: Hans van Rhee, Ron Linders, Alex Lamers, Giel Krijnen (buksmeester), Geert Hendriks, Patrick de Klein en Henk de Klein.
Van links naar rechts: Hans van Rhee, Ron Linders, Alex Lamers, Giel Krijnen (buksmeester), Geert Hendriks, Patrick de Klein en Henk de Klein. Foto: Persfoto

Venrayse schutterij door naar finale OLS

Algemeen Cultuur en Uitgaan Wonen en Leven Venray Regio

Het is schutterij ’t Zandakker Gilde Sint Jan Venray weer gelukt om de finalezaterdag van het Oud Limburgs Schuttersfeest (OLS) te bereiken. Komende zaterdag gaat de Venrayse schutterij proberen om een belangrijke speler te worden in de finale van dit schuttersfeest. De winnaar mag in 2023 dit mega-evenement organiseren. Na de tweede plaats in 2019, tijdens het laatste gehouden OLS in Sevenum, maken de Venrayse schutters opnieuw kans om de felbegeerde titel in de wacht te slepen. 

De weersomstandigheden op de  schuttersweide in Meijel waren ideaal. De grootste dreiging op deze zonnige en droge dag was de wind, die een grote invloed had op de schietwedstrijden. Waar normaal circa 90 schutterijen de twee inschietronden overleven, bleef de teller dit keer op 33 schutterijen staan. Vervolgens duurde het slechts één kavelronde om onder de grens van 30 schutterijen te komen. Komende zaterdag gaan 24 schutterijen met elkaar de eindstrijd aan.

Persoonlijke successen waren er voor twee leden van de Venrayse schutterij. Teun Bom behaalde in de derde divisie de eerste prijs en Ruthger Spanjaard greep in de vierde divisie de tweede prijs. Het zestal bestaat uit Henk de Klein, Patrick de Klein, Geert Hendriks, Alex Lamers, Ron Linders en Hans van Rhee.

Van de 24 overgebleven finalekandidaten komen er twee uit Noord-Limburg, negen uit Midden-Limburg, elf uit Zuid-Limburg en twee uit Belgisch-Limburg. De kaveling start zaterdag om 12.00 uur op het OLS-terrein in Meijel.

Uit de krant

Lees ook

Nieuws 3 jul 2016, 22:27 Venrayse schutterij door op OLS
Algemeen 9 jul 2016, 14:29 Schutterij Venray uitgeschakeld op OLS
Venray 6 jul 2014, 21:33 Schutterij Venray door op OLS
Afbeelding
Nieuws 8 jul 2019, 15:17 Venrayse schutters terug voor D'n Um
Afbeelding
Sport 8 jul 2017, 11:44 Venrayse schutterij snel uitgeschakeld
Wethouder Anne Thielen en Bernie van Lierop van 't Zandakker Gilde Sint Jan tijdens het OLS in Sevenum.
Algemeen 13 jul 2019, 16:17 't Zandakker Gilde Sint Jan tweede bij OLS
Afbeelding
Venray 5 jul 2015, 18:45 Schutterij Venray vroeg uitgeschakeld op OLS
Venray 12 jul 2014, 20:46 Venrayse schutters bij beste tien