Bezoek aan Duitse oorlogsbegraafplaats in Ysselsteyn.
Bezoek aan Duitse oorlogsbegraafplaats in Ysselsteyn. Foto: Persfoto

Raadsleden uit Geldern op bezoek in Venray

Algemeen Geschiedenis Venray Wonen en Leven Ysselsteyn

Op uitnodiging van Venray troffen burgemeester Sven Kaiser uit het Duitse Geldern en toenmalig Venrays burgemeester Luc Winants zich in het voorjaar van 2021 in het gemeentehuis van Venray om de samenwerking te verkennen tussen beiden gemeenten. Tijdens deze kennismaking bleek op meerdere beleidsterreinen sprake te zijn van overeenkomsten en is gesproken over wonen, centrumontwikkeling en de grensoverschrijdende samenwerking in het project Agropole.

Op 21 juni kwamen daarom vijftig geïnteresseerde raadsleden een kijkje nemen in het gemeentehuis van Venray. Raadslid Henk Bisschops, in het dagelijks leven leraar Duits, gaf een demonstratie over de werking van het raadsinformatiesysteem.

Samen met een vertegenwoordiging uit Venray, onder wie locoburgemeester Jan Jenneskens, bracht de Duitse delegatie aansluitend een bezoek aan de Duitse oorlogsbegraafsplaats in Ysselsteyn. Zodra er een door de kroon benoemde burgemeester in Venray is aangesteld, worden de vriendschapsbanden verder geïntensiveerd.

Uit de krant