Mike Teunissen droeg in 2019 twee dagen de gele trui, wat natuurlijk ook tot een geletruigekte leidde in het tijdens die dagen tot Yellowstone omgedoopte Ysselsteyn.
Mike Teunissen droeg in 2019 twee dagen de gele trui, wat natuurlijk ook tot een geletruigekte leidde in het tijdens die dagen tot Yellowstone omgedoopte Ysselsteyn. Foto: Archief Peel en Maas

Mike Teunissen niet naar Tour de France

Algemeen Sport Ysselsteyn

Wielrenner Mike Teunissen uit Ysselsteyn is niet opgenomen in de Tourploeg van zijn team Jumbo-Visma.

Team Jumbo-Visma trekt naar eigen zeggen ‘met een uitgekiende selectie’ naar de ronde. Het vijftal dat Wout van Aert, Primoz Roglic en Jonas Vingegaard gaat bijstaan in de strijd om groen en geel luistert naar de namen Sepp Kuss, Steven Kruijswijk, Christophe Laporte, Tiesj Benoot en Nathan Van Hooydonck.

“We hebben uiteenlopende ambities dus we hebben gekozen voor renners die op verschillende terreinen het best uit de voeten kunnen”, licht Merijn Zeeman toe. “We moeten onze kopmannen veilig door de eerste hectische week loodsen, maar ook in staat zijn om het de andere Tour-favorieten in de bergen moeilijk te maken”, aldus de sportief directeur van Team Jumbo-Visma. “Daarnaast verdient Wout voldoende steun in zijn jacht op ritzeges en de groene trui. Deze selectie is fit en in onze ogen in staat om onze ambities het best na te jagen.”

Teunissen heeft richting de Tour de ploegleiding onvoldoende kunnen overtuigen om hem mee naar Frankrijk te nemen.

Uit de krant