1400 judoka's nemen komend weekend deel aan het internationaal judotoernooi in Venray.
1400 judoka's nemen komend weekend deel aan het internationaal judotoernooi in Venray. Archieffoto: Henk Lammen

Internationaal judotoernooi Venray sterk bezet

Algemeen Sport Venray

Komend weekend, op zaterdag 25 en zondag 26 juni, staat het bekende internationale judotoernooi van Judovereniging Venray weer op volle sterkte op het programma. 

Afgelopen oktober kon, mede dankzij een aangepaste organisatie en een complete coronateststraat, bij sporthal De Wetteling voor alle deelnemers en bezoekers alsnog de in juni uitgestelde 46e editie worden gehouden. Komend weekend kan de 47ste editie normaal worden gedraaid, met  1400 deelnemers uit 27 verschillende landen. Dit jaar zijn er vanwege de oorlog in Oekraïne echter geen judoka’s uit Rusland en Wit-Rusland, de Venrayse organisatie volgt het advies vanuit sportorganisatie NOC*NSF om deelnemers uit deze landen niet in te schrijven voor het toernooi.

Wel aanwezig zijn twee deelnemers uit Oekraïne, onder wie Natalia Chystiakova in de klasse dames senioren -70 kg. zij behaalde twee weken geleden tijdens het Grand Slam-toernooi in Tbilis in Georgië de derde plaats. Van de in totaal 260 deelnemende clubs komen er maar liefst 74 vanuit België naar Venray. In het klassement van aantal deelnemende clubs winnen de Belgen het zelfs van de Nederlandse clubs, die vertegenwoordigd zijn met judoka’s vanuit 65 clubs.

Voor de Belgen is het Venrayse toernooi verkozen tot selectietoernooi in de U18-klasse, wat betekent dat hun sterkste judoka’s aanwezig zijn om zich te kwalificeren voor de internationale kampioenschappen. Naast vele Nederlandse kampioenen zijn ook de nationale teams van Noorwegen en Luxemburg aanwezig. 

Verder zijn er onder meer ook judoka’s uit Spanje, Denemarken, Zweden, Kroatië, Frankrijk, Finland, Letland, Estland, Duitsland, Israël, Italië, Engeland, Litouwen, Polen, Schotland en Zwitserland. Maar ook judoka’s uit landen als Canada en de Verenigde Staten strijden om het eremetaal op de Venrayse tatami.  

De wedstrijden in de beide sporthallen van De Wetteling aan de Zuidsingel starten op beide dagen om 09.00 uur. 

Uit de krant