Vocaal ensemble Ars Musica houdt op zaterdag 25 juni een open ochtend.
Vocaal ensemble Ars Musica houdt op zaterdag 25 juni een open ochtend. Foto: Persfoto

Open ochtend Ars Musica

Algemeen Cultuur en Uitgaan Venray Centrum

Vocaal ensemble Ars Musica  houdt op zaterdag 25 juni  een open ochtend. Een ochtend die belangstellenden de gelegenheid biedt om nader kennis te maken met het zangkoor, dat momenteel uit ruim dertig leden bestaat.

Het koor richt zich daarmee vooral op mensen die zestig jaar of ouder zijn. Dat is namelijk de leeftijdsgroep die volgens voorzitter Jo van Lieshout het makkelijkst aansluiting vindt met dit gemengde zangkoor. “Vrijwel alle leden hebben de leeftijd van zestig jaar al even achter zich liggen. We voelen ons nog geen echt ouderenkoor, maar hebben gemerkt dat het voor jongeren blijkbaar toch lastig is om zich bij ons aan te sluiten, hoe jammer dat ook is.”

Wat kunnen belangstellenden op zaterdagochtend verwachten? Van Lieshout: “In ongeveer anderhalf uur – de open inloop duurt van 10.30 tot 12.00 uur – gaat onze dirigent in een notendop laten zien en beleven hoe een repetitie bij Ars Musica verloopt. Daarbij oefenen we natuurlijk samen een niet al te moeilijk lied. Met de aanwezigen gaan we bovendien met een vaartje door de laatste tien jaren van Ars Musica in een fraaie fotofilm. In een minitentoonstelling kan men enkele speciale projecten bekijken en de toekomstvisie zal ook kort aan bod komen. Uiteraard is er ruimte om bij een natje en droogje met de leden te klessebessen, om zo ook de amicale sfeer te kunnen proeven.”

Uit de krant