Janneke Koenen neemt namens DES de korf van Merselo onder vuur.
Janneke Koenen neemt namens DES de korf van Merselo onder vuur. Persfoto

Merselo eervol onderuit tegen DES

Algemeen Hockey Korfbal Sport

De korfbalsters van Merselo beten zondag in de eerste klasse in een duel om des keizers baard fel van zich af in het uitduel met DES. DES, de nummer twee op de ranglijst, won op het eigen sportpark Soetendaal in Vierlingsbeek met 13-9 (7-4) van de fanatiek spelende geelzwarten, die halverwege de tweede helft de marge verkleinden tot twee doelpunten verschil en op weg leken naar een stuntje, maar DES alsnog de twee punten in eigen huis zagen houden.

Merselo, dat de zesde plek op de ranglijst bezet en eerder dit seizoen thuis kansloos met 1-14 verloor van DES, keek, ondanks de nederlaag, na afloop tevreden terug op het duel. 

Doelpunten Merselo: Angela Litjens 4, Anne Gielens 2, Fleur Claessens, Lisa Verhoeven en Ciel van Hoof. Doelpunten DES: Milou van den Boogaard 5, Janneke Koenen 2, Eva van den Beuken 2, Eline van Treek, Maud van Rhee, Babs van Daal en Wieke Joosten.

De Merselose ploeg sluit de competitie op dinsdag 7 juni om 20.00 uur in eigen huis af tegen hekkensluiter Roka. DES speelt de laatste wedstrijd van het seizoen op zondag 12 juni om 13.00 uur uit tegen het Loosbroekse Korloo.

Andere uitslagen:

Hockey
Vrouwen Concordia-Venray: 4-5
Mannen Concordia-Venray: 3-2

Korfbal
KVC-Oranje Wit: 11-7
De Peelkorf-Astrantia/Ona: 12-8
SVOC’01/SV United-VMS’21: 9-7.

Uit de krant