Mart Hillen komt naar Schouwburg Venray.
Mart Hillen komt naar Schouwburg Venray. Foto: Dutchfoto

Meimaand muziekmaand in Schouwburg Venray

Algemeen Cultuur en Uitgaan Venray

De maand mei staat vol met muziekvoorstellingen in Schouwburg Venray. In deze maand presenteert het Venrayse theater een divers aanbod aan muzikaal genot. Onder andere shows als Swingin’ Paris, Mart Hillen en BOOM, like that! staan op het programma.

Het Franse joie de vivre bleek een ideale voedingsbodem voor het ontstaan van de jazz. Op zaterdag 7 mei staat Swingin’ Paris met Michael Varekamp & Wiboud Burkens in Schouwburg Venray en toveren zij het theater om tot een romantische jazzkelder. Hits als Petite fleur, It don’t mean a thing i fit ain’t got that swing passeren de revue.

Een choreografische theaterspektakel wordt uitgevoerd door de dansende en zingende Michael Jackson-vertolker Ben, die wordt geflankeerd door vier dansers en muzikaal ondersteund door een stevige band. Een reis langs meer dan dertig jaar van Michael Jackson zijn muziek met de grootste hits van hemzelf en The Jackson 5. Michael Starring Ben is op vrijdag 13 mei met zijn voorstelling in de schouwburg te zien.

Hij staat bekend als het jongste gitaarfenomeen van Nederland. Met zijn nieuwe theaterprogramma Mart & Movies neemt Mart Hillen je mee in zijn passie voor films en muziek. Mart speelt opnieuw gearrangeerde filmmuziek uit klassiekers als Titanic en Mission Impossible. En dat allemaal solo op zijn gitaar. Mart Hillen is op donderdag 19 mei te zien in het Venrayse theater.

De 8-koppige band BOOM, like that! speelt het album Love over Gold uit 1982 van Dire Straits integraal en helemaal live op hoogwaardig niveau. Precies zoals je het verwacht en precies zoals het op de plaat staat, aangevuld met heel af en toe een eigen sausje. Een must voor elke Dire Straits/Mark Knopfler-fan, sterker nog: een must voor elke muziekliefhebber, vrijdag 20 mei live te zien in de schouwburg.

Ga voor meer informatie over de voorstellingen en tickets naar: www.schouwburgvenray.nl.

Uit de krant