Afbeelding
Foto: eigen foto

Salarispoint ontvangt erkenning mantelzorgvriendelijke werkgever

Algemeen Venray Werk en Economie

Salarispoint BV uit Venray heeft de erkenning van mantelzorgvriendelijke werkgever ontvangen. Dit betekent dat Salarispoint als werkgever de combinatie werk en mantelzorg goed mogelijk maakt voor haar werknemers. De combinatie van werk en zorg is voor veel mensen zwaar. Bijvoorbeeld omdat zorgtaken en werktijden elkaar overlappen. En omdat het ook veel energie kost. Het helpt als er op de werkvloer begrip is voor mantelzorg. Dat het bespreekbaar is met collega’s. En dat de werkgever meekijkt naar de mogelijkheden om werk en zorg op een prettige manier te combineren.

Met de erkenning Wij werken mantelzorgvriendelijk erkent de stichting Werk&Mantelzorg dat een werkgever goed bezig is met dit thema. Denk bijvoorbeeld aan het bieden van flexibele werktijden en het wijzen op wettelijke verlofregelingen. Voor de gemeente Venray heeft mantelzorgmakelaar Sjef Keijzers bedrijven in onze gemeente hierin begeleid. Hij draagt deze ook voor de erkenning. De erkenning is geen keurmerk of certificaat, maar een blijk van waardering.

Werkgevers dagen elkaar uit
Op donderdag 31 maart ontving Salarispoint de erkenning uit handen van wethouder Chantal Nijkerken van de gemeente Venray. De gemeente zelf heeft de erkenning begin 2017 ontvangen en vervolgens verschillende bedrijven, waaronder Salarispoint, uitgedaagd om ook aan de slag te gaan met mantelzorgvriendelijk personeelsbeleid.

Meer informatie is hier te vinden.

Uit de krant