Afbeelding
Foto: Rikus ten Brücke

Benefietavond voor De Linde

Algemeen Oirlo

De benefietavond voor de renovatie van gemeenschapshuis De Linde in Oirlo wordt gehouden op zaterdag 9 april. Na twee afgelaste evenementen lijkt de ‘After Corona Party’ nu eindelijk te worden gehouden. “Wij hopen dat natuurlijk héél Oirlo komt om De Linde te steunen en dat we samen een gezellige avond hebben”, zegt Paul Classens, voorzitter van het projectteam, enthousiast.

Iedereen is volgens Classens welkom, ook mensen buiten Oirlo. De entree is gratis en de zaal zal vanaf 20.00 uur geopend zijn. Feest- en coverband Sch!k uit Leunen zal de avond muzikaal opluisteren. “Zij staan garant voor een gezellig feestje. Er zullen speciale consumptiebonnen worden uitgegeven met aangepaste prijs. De bonnen zijn alleen op deze avond geldig. De gangbare munten van De Linde kun je deze avond dus niet inwisselen. De opbrengsten van deze avond komen geheel ten goede aan het renovatieproject.”

Ontvangen donaties
Ingrid Janssen, lid van de pr-commissie en medeorganisator van de benefietavond, legt uit dat het projectteam al veel donaties heeft ontvangen van bedrijven en verenigingen uit Oirlo en omstreken. “Daar zijn we iedereen zeer dankbaar voor. Dankzij de grote betrokkenheid van onze gemeenschap zien ze de noodzaak van de renovatie van het veertig jaar oude gemeenschapshuis aan de Hoofdstraat.”

Veel verenigingen gebruiken gemeenschapshuis De Linde als hun clubgebouw en er is nog steeds een groot financieel gat te dichten om de begroting voor de renovatie rond te krijgen. Deze benefietavond speelt een belangrijke rol in het sluitend krijgen van de begroting. “Deze onzekere tijd maakt het er niet gemakkelijker op. Bedrijven moeten natuurlijk wel overtuigd worden om een bijdrage te leveren aan dit renovatieproject”, zegt Janssen. “Het verhaal achter de renovatie en de noodzaak om het dorp leefbaar te houden trekt gelukkig veel partijen over de streep. Op deze manier kunnen we samen Oirlo leefbaar houden. Het toekomstbestendig maken van dit gebouw in het het hart van het dorp speelt daar een belangrijke rol in. De Linde is blij met iedere donatie of die nu groot of klein is.”

Sluiting D’n Terp
De projectgroep is nog steeds hard aan het werk om de laatste puntjes af te werken, voordat straks de schop in de grond gaat. Café- en cafetaria D’n Terp heeft onlangs hun definitieve afscheid afgekondigd. Zij zullen in juni de deuren definitief gaan sluiten. Daarna kunnen de inwoners van Oirlo voor activiteiten en vertier alleen nog maar terecht in het gemeenschapshuis. “De noodzaak om te beginnen met de renovatie is dus hoog. Wij zijn er klaar voor”, besluit Paul Classens.

Uit de krant