Guido van Dijck bij een van de zeven zelfscankassa's.
Guido van Dijck bij een van de zeven zelfscankassa's. Foto: Willem Menting

‘Geloof in zelfscan’

Algemeen Landweert Venray Werk en Economie

Het was dinsdag een drukte van belang bij PLUS Guido van Dijck in Venray. Niet met trouwe supermarktklanten, maar met vaklui die de boel gronding onder handen namen. De supermarkt was namelijk gesloten voor de realisatie van zeven zelfscankassa’s. “We moeten met onze tijd mee, maar er blijven ook drie traditionele kassa’s beschikbaar”, vertelt supermarktondernemer Guido van Dijck. “Dit is een mooie ontwikkeling voor onze klanten.”

Van Dijck gelooft heel erg in het nieuwe scan- en go-systeem. Klanten kunnen op die manier snel en zelfstandig hun boodschappen afrekenen. “Je kunt straks met twee pakken koffie naar de zelfscankassa lopen, de producten scannen, afrekenen en naar buiten lopen. Dat kan de klant op het eigen tempo doen en er is bij deze kassa’s een aparte balie met een servicemedewerker om alle vragen te beantwoorden.”

PLUS Guido van Dijck biedt sinds deze week ook de producten aan van Zoete Post van Teuntje Smits uit Venray. De gebakjes in Amerikaanse stijl zijn exclusief bij de supermarkt verkrijgbaar. “Daar zijn we heel trots op, Teuntje maakt mooie en vooral lekkere producten die goed bij onze klant passen. We bieden straks het volledige assortiment van Zoete Post aan en in een van de verpakkingen zit een gouden wokkel verstopt. Diegene met die verpakking krijgt een gratis pakket van Zoete Post. Daarnaast prijzen we ook verschillende soorten Heldro IJs aan, maar die producten bieden we al langer aan.”

Na de verbouwing zijn tabaksproducten niet meer aan de kassa verkrijgbaar maar alleen nog maar bij de servicebalie en er is meer ruimte voor het bloemenassortiment. Het vertrouwde systeem met koopspaarzegels blijft beschikbaar, al kunnen klanten straks ook digitaal hun koopzegels sparen via de PLUS-app. “Klanten hoeven niet bang te zijn dat hun vertrouwde koopzegel op korte termijn verdwijnt, maar over een paar weken worden de zegels ook digitaal aangeboden. Dat kan allemaal via de PLUS-app en als klanten daar vragen over hebben, dan hopen wij die zo goed mogelijk te beantwoorden.”

Uit de krant