Verkiezingsavond, woensdag 16 maart vanaf 21.00 uur te zien op Peel en Maas TV.
Verkiezingsavond, woensdag 16 maart vanaf 21.00 uur te zien op Peel en Maas TV. Foto: pixabay

Kijk live naar verkiezingsuitslagen

Algemeen Politiek

Op woensdag 16 maart kunnen belangstellenden live de uitslagenavond van de verkiezingen volgen op Peel en Maas TV en de YouTube-livestream van Peel en Maas.

Bij elke gemeenteraadsverkiezing wordt in het gemeentehuis een speciale avond gehouden, waarop de uitslagen bekend worden gemaakt. In verband met de coronamaatregelen, nog niet wetend hoe die zich zouden ontwikkelen, zocht de gemeente Venray contact met de redactie van Peel en Maas om deze avond live uit te zenden. Inmiddels is duidelijk dat er bij deze avond, weliswaar beperkt, publiek mag zijn. “Dat maakt de avond en de uitzending alleen nog maar interessanter”, aldus Christ van den Munckhof, uitgever van Peel en Maas.

Het programma wordt vanuit twee locaties in het gemeentehuis gepresenteerd: de raadzaal en het atelier. De presentatoren zijn Stan Verhaag en Rob van Lieshout. Stan Verhaag zal onder andere alle lijsttrekkers aan tafel ontvangen.

Hij wordt daarbij geassisteerd door Bert Albers, oud-journalist van onder meer Peel en Maas. De tafelgesprekken vinden plaats in het atelier van het gemeentehuis. Behalve de lijsttrekkers schuiven, naast burgemeester Kompier, ook meerdere Venraynaren aan die op de kieslijsten terug te vinden zijn. Rob van Lieshout presenteert vanuit de raadzaal de uitslagen en interviewt ook meerdere aanwezigen. Op het scherm in de zaal zijn ook de tafelgesprekken te volgen.

De uitzending start om 21.00 uur met het sluiten van de stembus op het gemeentehuis en een interview met het hoofd van dit stembureau. In de loop van de avond worden alle uitslagen per stembureau gepresenteerd. Dat zijn voorlopige uitslagen met alleen de totalen per partij. De officiële uitslag, inclusief gekozen raadsleden, wordt pas 21 maart vastgesteld.

Uit de krant