Bert Albers tijdens een eerdere editie van Schijt Draait Doorrr!.
Bert Albers tijdens een eerdere editie van Schijt Draait Doorrr!. Foto: Persfoto

Verkiezingsdebat Schijt Draait Doorrr! vanmiddag op Peel en Maas TV

Algemeen Politiek

Acht lijsttrekkers, twee gespreksleiders, een muzikaal combo, twee columnisten en (hopelijk) veel publiek. Dat zijn de ingrediënten van het Grote Schijt Draait Doorrr! Verkiezingsdebat. Zondag 13 maart, vanaf 14.00 uur in de foyer van Schouwburg Venray. Het debat aan de vooravond van de gemeenteraadsverkiezingen is ook live te zien via Peel en Maas TV. 

De lijsttrekkers Anne Thielen (CDA), Harold Stevens (Venray Lokaal), Jan Hendriks (SP), Theo Zegers (D66), Martien Leenders (Samenwerking Venray), Wim De Schryver (VVD), Henk Bisschops (PvdA) en André van Maarschalkerwaard (GroenLinks) bespreken tijdens dit debat onder leiding van Bert Albers en Stan Verhaag maximaal acht thema’s. 

Het gaat van cultuur, intensieve veehouderij, het sociaal domein en vliegbasis De Peel tot verdozing, leegstand in het centrum, vluchtelingen en de vraag ‘Waarover gaat de gemeente(raad) eigenlijk nog?’. De muziek komt van huisband d’Accord Combo, die tekstueel ook inhaakt op de politieke actualiteit. Rob Poels en Bert Albers bespreken in hun columns de politiek met een flinke knipoog.

Het Grote Verkiezingsdebat is opgezet door Schijt Draait Doorrr! (de talkshow van cultuurfestival Schijt Aan De Grens) en nieuwsblad Peel en Maas en is rechtstreeks te volgen op Peel en Maas TV en later terug te kijken op YouTube. Het debat begint om 14.00 uur en is gratis toegankelijk (inloop vanaf 13.30 uur), maar vol = vol.

Uit de krant