Metameer Stevensbeek op excursie in het Odapark in Venray.
Metameer Stevensbeek op excursie in het Odapark in Venray. Foto: Metameer

Metameer brengt bezoek aan Odapark

Algemeen Cultuur en Uitgaan Venray

Afgelopen week maakten vierdejaarsleerlingen van zowel Metameer Stevensbeek als Metameer jenaplan Boxmeer kennis met het thema natuur in de kunst. In het kader van het vak Culturele en Kunstzinnige Vorming (CKV) brachten de vierdejaarsleerlingen van vmbo-tg, havo, vwo en het tweetalig onderwijs van Metameer Stevensbeek een bezoek aan de bioscoopfilm Uncharted en het Odapark in Venray.

In het Odapark gingen leerlingen aan de slag met een beeldende opdracht en een literaire opdracht in de vorm van een Dada-gedicht (dit is een lees-, kijk- en klankgedicht). Een leerling verwoordde het als volgt: “Gewoon een keer durven en gek doen. Er komt toch wel iets leuks uit.”

De leerlingen van vmbo-tg kregen nog een extra rondleiding over de tijdelijke expositie van Japanse natuur als inspiratie voor het tekenexamen. Het prachtige weer zorgde er mede voor dat leerlingen heerlijk door het park konden dwalen en konden genieten van een (kunst)landschap waar kunst en natuur samen komen.

De examenleerlingen tekenen en handvaardigheid van Metameer jenaplan Boxmeer gingen op excursie naar Het Noordbrabants Museum in Den Bosch. Ze kregen een rondleiding in het kader van het examenthema van dit jaar Natuur. Tijdens de rondleiding werden de leerlingen geprikkeld om goed na te denken over de diverse beeldaspecten van een kunstwerk. Alles wat tijdens de kunstbeschouwingslessen is behandeld kwam op deze manier mooi samen. 

Een van de leerlingen zei na de rondleiding: “Nu zien we mooi in de praktijk wat we in de lessen hebben geleerd.” Na de rondleiding maakten de leerlingen een opdracht waarbij ze een favoriet werk moesten uitzoeken om dit vervolgens grondig te analyseren en te beschrijven. Aansluitend op het museumbezoek mochten de leerlingen uiteraard nog van de prachtige binnenstad van Den Bosch genieten

Voor de docenten en leerlingen van beide locaties van Metameer waren het zeer geslaagde dagen. Metameer vindt het belangrijk dat leerlingen kennis maken met kunst en cultuur en hier inspiratie uit opdoen.

Uit de krant