Afbeelding
Foto: pixabay

Dorpen komen pas in april bijeen

Algemeen

Het Dorpsradenoverleg Venray (DRO) is verschoven van maandag 7 maart naar maandag 4 april. Het DRO-bestuur laat weten dat er ‘te weinig punten op de agenda staan voor een constructieve vergadering’. 

In het laatste DRO gaf het bestuur aan Jan Houba op maandag 7 naar dorpshuis De Gelderkoel in Heide (thuisbasis van het DRO) te halen, voor een nadere toelichting van de stand van zaken rondom de door Defensie voorgenomen heropening van vliegbasis De Peel. Houba is namens de Venrayse inwoners lid van de Commissie Overleg en Voorlichting Milieu vliegbasis De Peel (COVM). Omdat Houba op 7 maart verhinderd is vertoonde de DRO-agenda ineens een gapend gat. Op maandag 4 april is hij wel van de partij.

Tevens roept het DRO-bestuur de dorpsraden op aan te geven of ze in hun dorp een gratis cortenstalen bloembak van Venray Bloeit willen plaatsen. De bloembakken moeten een uithangbord van de gemeente Venray worden. Dorpsraad Leunen gaf vorig week aan twee bakken te willen hebben. De tweede is voor eigen rekening. 

Uit de krant