Afbeelding
Foto: persfoto

Vastelaoves Streamers brengen vastelaovend thuis

Algemeen

Carnavalsvereniging D’n Dreumel en vastelaovesvereniging De Piëlhaas organiseren op zaterdag 19 februari in samenwerking met Omroep Horst aan de Maas, Omroep Venray en Omroep P&M de Vastelaoves Streamers. Deze partijen worden hierin gesteund door ’t Gasthoês en de gemeentes Horst aan de Maas, Venray en Peel & Maas. Van 20.30 tot 23.00 uur kan iedere carnavalsliefhebber thuis kijken naar een gratis livestream met onder meer Bjorn & Mieke, Pruuf Mar, Toddezèk en De Breurkes.

Tijdens de Vastelaoves Streamers wordt het bekende ‘The Streamers’-concept in een rood, geel en groen jasje gegoten. Voor deze gelegenheid wordt de theaterzaal van ’t Gasthoês in Horst omgedoopt tot carnavalstempel. De line-up bestaat uit Bjorn & Mieke, Pruuf Mar, Toddezèk, De Breurkes, Björn van Berkel, Goedzat, Ken & Robbie, Heite Soep en Aaltied Noeit te Laat. Dit alles onder muzikale begeleiding van Carnavalsband.nl.

“Juist in deze tijd, waar er nog veel onzeker is over de komende vastelaovend, vonden we het hoog tijd om een beetje van deze sfeer bij de mensen in de woonkamers te brengen”, zeggen Sven van Berlo en Pim Minkenberg van de organisatie. Om deze sfeer aan een zo breed publiek over te brengen, wordt de Vastelaoves Streamers ook live uitgezonden op Omroep Horst aan de Maas en Omroep Venray. Op zondag 20 februari wordt er een herhaling uitgezonden op Omroep Peel & Maas.

De repetities voor dit unieke muzikale project zijn inmiddels al in volle gang. Voor de artiesten die meedoen is dit een grote uitdaging, zij gaan namelijk in andere samenstellingen liedjes zingen die niet in hun standaardrepertoire zitten. Hieruit ontstaan unieke combinaties. “Het mooi te zien dat tijdens de eerste repetitie de bekende kriebels weer loskwamen bij de artiesten. Juist dit gevoel hopen we ook de mensen thuis te geven”, voegt de organisatie hieraan toe. 

De Vastelaoves Streamers zijn zaterdag 19 februari vanaf 20.30 uur te bekijken op tv via Omroep Horst aan de Maas en Omroep Venray en via een livestream op YouTube. Op zondag 20 februari om wordt er een herhaling uitgezonden op Omroep P&M.

Uit de krant