Afbeelding
Foto: Persfoto

Heropening Venrays Museum

Algemeen

‘Eindelijk weer bezoekers!’, roept men (ook) in het Venrays Museum. Marian Fassotte, manager van het museum, kan erover meepraten: alle mensen die in de cultuursector werken hebben ongeduldig gewacht op dit moment. Dat geldt ook voor de vrijwilligers van het Venrays Museum. “Wij houden van dit museum en niet zozeer als van een gebouw met museumstukken. Wij houden van deze plek omdat we onze bezoekers kunnen laten genieten van alles wat wij te bieden hebben. En dan voel je je arm in de lange weken dat de deur op slot moest blijven.”

Maar nu is het museum weer open. De tentoonstelling Venray tussen Peel en Maas  kan weer worden bekeken, evenals de wisseltentoonstelling Venray herrezen uit het puin.  En uiteraard heeft het museum maatregelen genomen om ervoor te zorgen dat de bezoekers zich veilig voelen. Want de pandemie is nog niet voorbij.

Het museum, Monseigneur Goumansplein 1 in Venray, is geopend op donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag 13.30-17.00 uur. Kijk ook op de website venraysmuseum.nl.

Uit de krant