Afbeelding
Foto: Antoon Jeuken

Dorpsraad houdt enquête huizenbouw

Algemeen Wanssum

Dorpsraad Wanssum houdt onder de inwoners een enquête over woningbouw in het dorp. Dat dat nu gebeurt heeft alles te maken met de locatie waar nu nog dorpshuis De Zandhoek staat. Dat pand wordt op termijn gesloopt nadat de kerk geschikt is gemaakt voor een nieuw, multifunctionele dorpsaccommodatie.

Het huidige gemeenschapshuis De Zandhoek is eigendom van het dorp. De Dorpsraad is momenteel in gesprek met woningcorporatie Wonen Limburg en de gemeente Venray over de invulling van De Zandhoek. De dorpsraad laat in het Wanssums Nieuws weten dat die locatie midden in het de dorpskern prima geschikt voor nieuwe woningen, ook in het huursegment. Dat in Wanssum vraag is naar een klein aantal woningen, blijkt volgens dorpsraadvoorzitter Peter Zegers ook uit een recent door de gemeente Venray uitgevoerd woononderzoek. Zegers geeft ook aan dat de precieze invulling daarvan nog niet duidelijk is. Voordat verdere plannen worden uitgewerkt, wil de dorpsraad graag de mening van de inwoners weten over woningbouw op de locatie van De Zandhoek.  Inwoners krijgen in de enquête vragen voorgeschoteld of er inderdaad behoefte aan extra (huur)woningen in het dorp? En ook: Welke woningtypes passen het beste bij de wensen van het dorp? Bent u zelf op zoek of denkt u (op termijn) serieuze interesse te hebben in een woning op deze locatie? Met de uitkomsten van de enquête zegt de dorpsraad, samen met Wonen Limburg en de gemeente Venray, een goede invulling te kunnen geven aan wonen in Wanssum.

De dorpsraad hoopt dat zoveel mogelijk inwoners de digitale vragenlijst invullen. Met de speciale QR-code die in het Wanssums Nieuws is te vinden, kan de vragenlijst eenvoudig worden opgehaald. De dorpsraad wil uiterlijk maandag de ingevulde vragenlijst in bezit hebben. Nadere info is te verkrijgen via a.vullings@dorpsraadwanssum.nl

Uit de krant