Afbeelding
Foto: provincie Limburg

Kompier waarnemend burgemeester in Venray

Algemeen

Gouverneur Roemer heeft Leontien Kompier aangesteld als waarnemend burgemeester van de gemeente Venray. Kompier heeft donderdag met de fractievoorzitters van de gemeenteraad van Venray kennis gemaakt en is daarna door de gouverneur beëdigd. De benoeming gaat in op woensdag 22 december aanstaande.

Burgemeester Luc Winants en de vertrouwenscommissie uit de gemeenteraad van Venray zijn overeengekomen dat hij zijn taken zal neer leggen. Hij zal zorgen voor een goede overdracht van zijn werkzaamheden.

Continuïteit
De gouverneur is overgegaan tot de aanstelling van Kompier vanwege de recente ontwikkelingen in de samenleving door de coronacrisis en de vluchtelingencrisis. Met deze aanstelling is de continuïteit binnen het gemeentebestuur van Venray gegarandeerd. Kompier krijgt zo tevens voldoende tijd om zich voor te bereiden op de gemeenteraadsverkiezingen van 16 maart 2022.

Nieuwe burgemeester
Kompier zal het burgemeestersambt uitoefenen tot aan de komst van een nieuwe door de Kroon benoemde burgemeester van Venray. De benoemingsprocedure voor een nieuwe burgemeester zal niet eerder dan na de gemeenteraadsverkiezingen en coalitie- en collegevorming in 2022 worden opgestart. Naar verwachting kan de nieuwe burgemeester van Venray op z’n vroegst in de eerste helft van 2023 zijn of haar werkzaamheden oppakken.

Prettig gesprek
Gouverneur Roemer verwacht dat waarnemend burgemeester Kompier een goed functionerend openbaar bestuur in de gemeente Venray zal bevorderen. Martin Leenders, namens de vertrouwenscommissie van de raad: “Wij zijn zeer tevreden over de voortvarendheid waarmee de Gouverneur een waarnemend burgemeester voor onze gemeente heeft gezocht. Vanmiddag hebben wij op het gouvernement kennisgemaakt met Kompier. Het was een prettig gesprek. We hebben er alle vertrouwen in dat zij op een goede manier de tijdelijke rol van burgemeester van onze gemeente kan vervullen.”

Kompier is momenteel nog waarnemend burgemeester in de gemeente Langedijk. Dit zou zij oorspronkelijk tot 1 januari 2022 blijven. Nu zal zij met ingang van 22 december aanstaande dit ambt neerleggen. Van 2009 tot 2018 was Kompier burgemeester van Vlagtwedde. Kompier is 63 jaar en lid van de PvdA.

Uit de krant