De tot kerststal omgetoverde  schaapskooi in Ysselsteyn.
De tot kerststal omgetoverde schaapskooi in Ysselsteyn. Foto: Kerst

Schaapskooi wordt kerststal

Ysselsteyn Ysselsteyn

De in het kader van het honderdjarig bestaan van Ysselsteyn gebouwde schaapskooi wordt vanwege het naderende kerstfeest omgebouwd tot een heuse kerststal. “In de schaapskooi komt een mooie kerstgroep. Ook zijn er levende dieren te zien”, zo meldt Lei Potten. “Zo wordt net als 2021 jaar geleden de schaapskooi de plek waar het kribje komt te staan, zij het dan deze keer met kerstbeelden.”

De schaapskooi is vanaf 18 december overdag geopend zodat belangstellenden de kerststal kunnen bekijken. Ook bij de familie Van Rosmeulen staat evenals andere jaren een kerststal. “Wellicht geven deze twee kerststallen een mooie aanleiding om een wandeling te maken met de feestdagen.  De beeldengroep in de schaapskooi komt van museum De Peelstreek en de opbouw in de schaapskooi gebeurde door de familie Van Rosmeulen.  Bij de beeldengroepen staat ook een zogenaamde knikengel. Bij een donatie met klinkende munt knikt hij goedkeurend. Giften die gedaan worden, gaan naar de kerk.”

De familie Van Rosmeulen woont aan de Timmermannsweg 34. De schaapskooi staat daar recht tegenover op de hoek Timmermannsweg/ Ringweg in Ysselsteyn.

Uit de krant