Suzan Jeuken, locatiemanager van Het Rooyhuis, is trots op de notering van Dagelijks Leven.
Suzan Jeuken, locatiemanager van Het Rooyhuis, is trots op de notering van Dagelijks Leven. Foto: Antoon Jeuken

Dagelijks Leven in top 10 verpleeghuiszorg

Algemeen Venray Zorg en Welzijn

Dagelijks Leven, de zorgorganisatie waaronder Het Rooyhuis, Het Antoniushuis en het Tryneshuis horen, staat opnieuw in de top tien van best gewaardeerde aanbieders van verpleeghuiszorg in Nederland. Woensdag is bekendgemaakt dat de landelijke zorgorganisatie met een 9,2 gemiddeld een plek in de Zorgkaart Top 2021 veroverd heeft. 

“Een prachtig resultaat”, zegt Jeroen Kleinjan, directeur van Dagelijks Leven, dat in totaal 72 kleinschalige woonzorglocaties door heel Nederland heeft. “Het is fantastisch dat we, net als vorig jaar, in de top 10 staan. We zijn vooral heel trots op onze medewerkers, die zich elke dag weer met hart en ziel inzetten voor onze bewoners met dementie. Dat ook onze bewoners en hun verwanten dit waarderen, blijkt nu opnieuw. Zij zijn het, die via ZorgkaartNederland hun ervaringen en cijfers doorgeven. Wij willen hen daar dan ook hartelijk voor bedanken.”

Ook Suzan Jeuken, locatie-manager van Het Rooyhuis is trots op de top toptiennotering. “Dit is natuurlijk een schitterend compliment en een teken dat onze vorm van zorg gewaardeerd wordt. Echt persoonlijke zorg, waarbij we uitgaan van mogelijkheden in plaats van beperkingen en de bewoners hun leven laten leiden zoals zij dat zelf graag willen.”

In elk huis van Dagelijks Leven wonen maximaal 22 bewoners met dementie. Zij zijn 24 uur per dag verzekerd van gespecialiseerde zorg. Naast een professioneel zorgteam werken op elke locatie gediplomeerde activiteitenbegeleiders, gastvrouwen- en heren, huishoudelijke medewerkers, servicemedewerkers en een eigen kok die dagelijks zorgt voor een verse maaltijd. Samen creëren zij een veilige en vertrouwde omgeving voor de bewoners. Wonen bij Dagelijks Leven is betaalbaar voor iedereen, ook voor wie alleen AOW als inkomen heeft.

ZorgkaartNederland, een initiatief van Patiëntenfederatie Nederland, is de grootste ervaringssite voor de Nederlandse gezondheidszorg. Elke zorgorganisatie die tussen 1 januari en 1 november 2021 dertig of meer waarderingen kreeg, deed automatisch mee voor een plek in de Zorgkaart Top 2021.

Meer informatie over Dagelijks Leven is hier te vinden.

Uit de krant