Foto: Oorlogsmuseum Overloon

Liberationroute is fietsrondje van de maand

De Liberationroute Venray-Overloon is het Fietsrondje van de maand op www.fietsrondje.nl. De naam van Vredepeel klinkt vredig, maar in oktober 1944 vonden hier zware gevechten plaats tussen de geallieerden en de Duitsers die niet van plan waren zomaar te wijken. Het fietsrondje Liberationroute brengt de fietsers terug naar een belangrijke, maar zware stap in de bevrijding van Nederland. Hoogtepunt is de fietsbrug dwars door Oorlogsmuseum Overloon.

Tijdens de route beleven de recreanten het verhaal van de kant van de geallieerden, maar ook van de Duitse kant. Veel Duitse soldaten waren piepjonge dienstplichtigen, die als kanonnenvlees in het diepe werden gegooid. Behalve uitstrekte oorlogskerkhoven en gedenkplaatsen maken de fietsers ook kennis met het grensgebied van Limburg en Brabant.

Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten