<p>Concentratie tijdens de repetitie.</p>

Concentratie tijdens de repetitie.

(Foto: Martijn Dehing)

MMSK St. Petrus’ Banden: ode aan Queen

Dit jaar zou Freddy Mercury zijn 75ste verjaardag vieren. Daarbij was het op donderdag 24 november ook nog eens dertig jaar geleden dat hij overleed. Alle reden dus voor een muzikaal eerbetoon aan een van de grootste artiesten en bands uit geschiedenis van de popmuziek. Na maanden van voorbereiding is het dan ook bijna zover en gaat MMSK St. Petrus’ Banden zaterdag 27 november laten zien en horen waar het orkest al die maanden naartoe heeft gewerkt.

Hoewel heel veel evenementen en concerten in deze periode geannuleerd zijn, mag A tribute to Queen in Schouwburg Venray komend weekeinde gewoon doorgaan. De artiesten, MMSK en de mannen van het Rockkoor Rock in Rooj zijn helemaal klaar voor het optreden.

De voorbereidingen gingen vol gas door, maar ineens werd het dan toch weer spannend en kwam er een kink in de kabel. Zanger Thijs Roseboom werd positief getest op corona. Een drama, net twee weken voor het concert. Het risico dat Roseboom de laatste repetities niet mee kan doen, is zeer reëel en daarom te groot en dus moest er een andere zanger gezocht worden.

In de persoon van Roy Verbeek heeft MMSK die gevonden. Verbeek was al bekend met een gedeelte van het repertoire van Queen en heeft zich de nummers die hij nog niet kende in een ongelooflijk korte periode eigen gemaakt. Verbeek is dan ook niet voor niets een zanger met een geweldige staat van dienst. De uit Arcen afkomstige zanger treedt onder meer regelmatig op met Guido’s Orchestra en heeft al met heel veel andere orkesten in de regio op het podium gestaan.

Ook de klik met zangeres Helen Nillesen was meteen zichtbaar. Dat kan ook niet anders, want de twee hebben vaker samen op het podium gestaan.

De laatste tickets voor het concert zijn verkrijgbaar via de website van Schouwburg Venray: www.schouwburgvenray.nl.

Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten