Van links naar rechts Laura Borst, Lowieke Kateman, lijsttrekker Wim De Schryver en Bas Künen.
Van links naar rechts Laura Borst, Lowieke Kateman, lijsttrekker Wim De Schryver en Bas Künen. Foto: ANGY FotoDesign

Nieuwelingen bij VVD in raad Venray

Algemeen Venray

Met een lijst van 47 kandidaten is de VVD klaar voor de gemeenteraadsverkiezingen van 16 maart volgend jaar. De nieuwe lijsttrekker Wim De Schryver kijkt daar met een optimistische blik naar uit. “Ik denk niet dat VVD al eerder met zo’n mooie en gevarieerde lijst naar buiten kwam. We gaan voor vier of vijf zetels.” Dat een of meer VVD-nieuwelingen in de raad komen, staat vast. 


De kandidatenlijst is maandagavond door de leden vastgesteld. De VVD-fractie telt nu twee raadsleden: Bas Künen en Harrie van Oosterhout. De vijftigjarige Künen uit Oostrum staat tweede op de lijst en mag daarmee verlenging van zijn raadsperiode met vertrouwen tegemoetzien. De 67-jarige Van Oosterhout uit Leunen staat vijfde. Nummer drie is de Venrayse Laura Borst (40), Lowieke Kateman (35 jaar en Venraynaar) neemt plaats vier in. Na Van Oosterhout  vermeldt de VVD-lijst Ruud Janssen (53, Leunen), Elvir Gakovic (35, Venray), Dorris van Dijck (50, Venray), Paula van Rijswijck (54, Oirlo), Noud Wellen (42, Ysselsteyn), Ilja Heldens (44, Wanssum), Mark Camps (44, Merselo), Rick Voermans (47, Castenray) en René Veldink (62, Blitterswijck).

De jongste kandidaat is de 19-jarige Tom Schueler uit Venray. Hij staat dertigste en studeert aan de Fontys Hogeschool. De 78-jarige Leo Janssen uit Venray is de nestor op de lijst waarop tien vrouwen staan. Nummer 47 en derhalve lijstduwer is Frank Arts. “We hebben goede kandidaten met verschillende achtergronden, ook uit de dorpen, waardoor we elkaar aanvullen. Samen kunnen we veel doen voor Venray.” 

Uit de krant