Bij een controle is bij Halicarnas 70 kilo hennep aangetroffen, meldt de gemeente Venray.
Bij een controle is bij Halicarnas 70 kilo hennep aangetroffen, meldt de gemeente Venray. Depositphotos

Burgemeester sluit coffeeshop voor drie maanden

Algemeen Venray

Burgemeester Winants van Venray heeft besloten tot tijdelijke sluiting van coffeeshop Halicarnas aan de Henseniusstraat 47 in Venray. Het besluit volgt na het constateren van een overschrijding van de maximaal toegestane handelsvoorraad hennep van 500 gram. Sluiting gaat in per vandaag, 8 november, en duurt tot dinsdag 8 februari 2022.

Op 19 oktober vond er een onaangekondigde controle plaats van het Regionaal Interventie Team (RIT) bij de coffeeshop. Het RIT controleerde, in opdracht van de gemeente, op onder meer naleving van de gedoogbeschikking en exploitatievergunning. Bij de controle is bij Halicarnas 70 kilo hennep aangetroffen terwijl er volgens de landelijke gedoogcriteria, zoals opgenomen in de Aanwijzing Opiumwet en de gedoogbeschikking, niet meer dan 500 gram aanwezig mag zijn. 

Burgemeester Winants: “Naast het feit dat het wettelijk niet is toegestaan, kan ik het op voorraad hebben van grote hoeveelheden drugs niet tolereren in onze gemeente. Grote hoeveelheden drugs en contant geld hebben een aanzuigende werking op criminele activiteiten en kunnen leiden tot onveilige situaties voor de buurt. Dit is zeer onwenselijk. Vanuit mijn verantwoordelijkheid voor de openbare orde en veiligheid heb ik daarom besloten tot tijdelijke sluiting van de coffeeshop.” 

Het Regionaal Interventie Team is actief in de Noord-Limburgse gemeenten Mook en Middelaar, Gennep, Bergen, Venray, Horst aan de Maas, Peel en Maas, Venlo en Beesel. Onder regie van het RIT controleren diverse overheidsorganisaties gezamenlijk panden en locaties op het naleven van de wet- en regelgeving, zo ook de coffeeshops. Het team kijkt onder meer naar brandveiligheid, boekhouding, illegale bewoning, het bestemmingsplan, vergunningen, milieuzaken, inschrijving Basisregistratie Personen, mensenhandel, prostitutie, drugs, socialezekerheidsfraude en andere overtredingen en signalen die mogelijk duiden op ondermijnende criminaliteit.

Uit de krant