Afbeelding
Foto: Venray Lokaal

Venray Lokaal komt met jonge kieslijst

Algemeen

De kieslijst van de partij Venray Lokaal is in de algemene ledenvergadering op zaterdag 6 november unaniem vastgesteld. 

In de top tien van de lijst staan veel nieuwkomers. De eerste tien kandidaten op de lijst zijn: lijsttrekker  Harold Stevens (54), Lisanne Wisgerhof (27), Mees Hillenbrink (19), Theo Francken (67), Amira Luydens-Dabian (58), Orhan Daud (31), Nick Rutten (21), Geert Craenmehr (63), Frans Flinsenberg (63) en Richard de la Roy (57). De Venrayse kiezer kan in maart 2022 tijdens de gemeenteraadsverkiezingen op vier Venray Lokaal-kandidaten jonger dan dertig jaar stemmen. 

Verenigingsvoorzitter Harrie Francken kijkt vol vertrouwen uit naar de verkiezingen: “Bij deze eerste tien mensen op de lijst durf ik met zekerheid te zeggen, dat Venray in goede handen is. Ons eerste uitgangspunt was om te verjongen, zonder meteen alle expertise aan de kant te zetten. De eerste tien mensen hebben aangegeven zeer gemotiveerd te zijn om het beste uit Venray naar boven te blijven halen en de politiek dichter bij onze mede-Venraynaren te brengen. Daarbij hebben we extra aandacht voor een goede man/vrouw-verdeling. Nu hadden we het liefst nog meer vrouwen op de lijst en in de politiek gehad, maar we zijn enorm trots op de kwaliteit en inzet van onze eerste tien kandidaten.”

Venray Lokaal vult zijn lijst aan met een aantal lijstduwers die de partij zullen (blijven) ondersteunen. Ondanks dat er veel jongeren en nieuwkomers op de lijst staan, hebben zij alle tien toch al de nodige politieke ervaring opgedaan als commissielid. Daarnaast blijven de huidige raadsleden die buiten de top tien vallen en als lijstduwer op de lijst verschijnen, actief betrokken bij de partij.

Afbeelding

Uit de krant