Nicole Thomassen  en Rutger van Dooren hopen op een grote deelname aan de actie voor de speelgoedbank.
Nicole Thomassen en Rutger van Dooren hopen op een grote deelname aan de actie voor de speelgoedbank. Foto: persfoto

Actie Albert Heijn en speelgoedbank

Algemeen

Meer dan 300 kinderen in Venray maken noodgedwongen gebruik van Speelgoedbank Venray. Een aantal dat het afgelopen jaar verder gestegen is. De Speelgoedbank Venray schenkt vier keer per jaar speelgoed aan deze kinderen, bovendien is er altijd een extra cadeau voor de verjaardag en met Sinterklaas. 

Het overgrote deel van het speelgoed wordt ingezameld door 23 vrijwilligers, maar een deel wordt ook nieuw gekocht. Het gaat hier dan om speelgoed dat niet wordt aangeboden bij de speelgoedbank. Om dit en andere acties te kunnen bekostigen, start er in november een statiegeldinzamelactie bij de Albert Heijn in Venray. Bovendien kan er bij de Albert Hein weer gebruikt speelgoed worden ingeleverd, dat op deze manier weer een tweede leven krijgt en waarmee weer vele kinderen blij gemaakt worden. Deze inzamelactie loopt van 8 tot en met 21 november.

Nicole Thomassen van de Albert Heijn Venray is vanaf de oprichting betrokken geweest bij de speelgoedbank, waarbij elk jaar een actie ondersteund wordt. Zo ook dit jaar, een jaar waarin een ondersteuning goed gebruikt kan worden. Klanten kunnen bij Albert Heijn hun statiegeldbonnetje in een speciale koker doen waarbij het statiegeld bedrag geheel ten goede komt aan de speelgoedbank.

“Het zou leuk zijn als we in het jubileumjaar van de speelgoedbank een recordbedrag aan statiegeld en een record hoeveelheid gebruikt speelgoed mogen ophalen waarmee kinderen blij gemaakt worden”, zegt speelgoedbank-voorzitter Rutger van Dooren.

Uit de krant