De Rotary-brunch voor mantelzorgers is vanwege het stijgend aantal coronabesmettingen uitgesteld.
De Rotary-brunch voor mantelzorgers is vanwege het stijgend aantal coronabesmettingen uitgesteld. Foto: Archief Peel en Maas

Rotary-brunch mantelzorgers uitgesteld

Algemeen

In verband met de verhoogde druk op de ziekenhuizen en het oplopend percentage van mensen die positief getest worden op corona, is de mantelzorgbrunch op zaterdag 6 november uitgesteld.


Jaarlijks biedt Rotaryclub Venray een lunch aan om mantelzorgers te bedanken voor hun inzet. In samenwerking met Synthese en dansschool Anno 54 in Venray verzorgen de Rotary-leden een geheel verzorgde lunch. Het is een bijeenkomst waarbij ze zorgen voor zowel het koken als de bediening.

Tijdens deze lunch zorgen plaatselijke muzikanten voor de omlijsting, en dansschool Anno 54 biedt daarbij de volledige ruimte aan om deze lunch te organiseren. Ook elk jaar biedt Intratuin de bloemen aan voor deze dag. Synthese staat dagelijks in contact met mantelzorgers en zorgt voor de uitnodigingen aan de mantelzorgers. Mantelzorgers zijn onmisbaar in de maatschappij. Het is vaak een 24-uurstaak die zij op zich genomen hebben om hun naaste(n) te verzorgen. Met de mantelzorgbrunch spreekt de Venrayse Rotaryclub haar waardering uit voor al hun inzet.

“Gezien de strengere maatregelen, het overbezet raken van ziekenhuizen, en de gemiddeld hogere leeftijd van de mantelzorgers en hun naaste of naasten, is er besloten de lunch uit te stellen tot nadere datum. Voor zaterdag waren er 125 mantelzorgers uitgenodigd, en daarbij zouden dan nog 25 vrijwilligers en muzikanten komen die de lunch verzorgen. In overleg met Synthese zal een nieuwe datum uitgekozen worden”, meldt Frank Nelissen namens de Venrayse Rotary.

Uit de krant